“Marrëveshja ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kroacisë për mbrojtjen e përbashkët të informacionit të klasifikuar” Zagreb

Me 16-19 Korrik 2008, ne Zagreb te Kroacise, u mbajt raundi i dyte i negociatave te “Marreveshjes ndermjet Keshillit te Ministrave te Republikes se Shqiperise dhe Qeverise se Republikes se Kroacise per mbrojtjen e perbashket te informacionit te klasifikuar”.
Delegacioni shqiptar perbehej nga 5 anetare, dhe drejtohej nga Z. Shyqyri Dekavelli, Drejtor i Drejtorise se Sigurimit te Informacionit te Klasifikuar. Te dyja palet rane dakord mbi nje draft te perbashket dhe nenshkrimi perfundimtar i kesaj marreveshjeje pritet te behet ne Kroaci, gjate vizites se planifikuar te Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, Z. Sali Berisha ne vjeshte te ketij viti. Negociatat u mbajten ne nje atmosfere miqesore dhe frytdhenese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *