“Marrëveshja ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës mbi shkëmbimin dhe mbrojtjen reciproke të Informacionit të Klasifikuar”” Prishtinë

Në kuader te aktiviteteve me rastin e 100 vjetorit te pavarsise se shtetit Shqiptar, me 7 Nëntor 2012, në Prishtinë  u zhvillua ceremonia e nënshkrimit të “Marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës mbi shkëmbimin dhe mbrojtjen reciproke të Informacionit të Klasifikuar”. Nënshkrimi i kësaj marrëveshje është në përputhje me programin e Këshillit të Ministrave dhe përforcon vendosmërinë e angazhimin e tij në intensifikimin e marrëdhënieve dypalëshë me Republikën e Kosovës.

Nga pala shqiptare marrëveshja u nënshkrua nga Z. Shyqyri Dekavelli, Drejtor i Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar (DSIK) ndersa nga pala Kosovare, marrëveshja u nënshkrua nga Z.Bajram Rexhepi,Ministër i Punëve të Brendshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *